Doel van Ademtherapie

Het verbeteren van het contact met jou en je eigen gevoelens en het bevorderen van de keuzevrijheid.

Hoe werkt Ademtherapie?

 Door middel van handgrepen, eenvoudige oefeningen en het richten van de aandacht wordt het meebewegen van de hele romp tijdens het ademen gestimuleerd.

Voor welke klachten is Ademtherapie geschikt?

Ademtherapie is voor verschillende klachten geschikt. Bijvoorbeeld bij hyperventilatie, onrust, gespannenheid, slaapproblemen, burn-out, vermoeidheid, hoofdpijn, bij rug-, schouder- en nekklachten, bij angst, paniek, depressie en traumaverwerking, als leidraad bij het ontwikkelen van jezelf.

De basis van Ademtherapie

Door veel aandacht te besteden aan ademhaling wordt het mogelijk gevoelens in ons lichaam te ervaren. Verschillende methoden worden gebruikt; zoals gespreksvoering, visualisaties, affirmatietechnieken, innerlijke dialoog (voice dialogue), massage en aanraking.

Kenmerken van Ademtherapie

In ademtherapie staat de ademhaling centraal. Door het intensiveren van de ademhaling worden verhoogde spanningen in het lichaam en vooral op de ademhaling (blokkades) geactiveerd en vrijgemaakt. Dit leidt niet alleen tot ontspanning, maar brengt ook de in de spanning moeilijk te bereiken emoties en gevoelens weer toegankelijk.

Wat kost Ademtherapie?

Ademtherapie valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.

Aanvullende informatie

Er zijn verschillende vormen van Ademtherapie:
Adem- en ontspanningstherapie in de methode Van Dixhoorn
Ademhalingstherapie Buteyko
Transformational Breathing