Doel van Amanae

Het doel van Amanae is emoties loslaten en verandering.

Hoe werkt Amanae?

Door eenvoudige fysieke activering van welbepaalde punten op het lichaam, kunnen trauma`s, emoties en patronen losgelaten worden. Een Amanae sessie wordt beoefend op een massagetafel. We beginnen altijd met het openen van het hart. Dan worden specifieke technieken gebruikt om één of meerdere punten in het lichaam te activeren. Samen met een simpele, diepe ademhaling krijg je toegang tot je emoties. Intense gevoelens kunnen ervaren en verwerkt worden. Het is door dit proces dat een emotioneel loslaten bereikt wordt en verandering kan plaatsvinden.

Voor welke klachten is Amanae geschikt?

Voor iedereen die zoekt naar zelfontplooiing, diepgewortelde angst, woede of trauma`s.

De basis van Amanae

Amanae is opgericht door de Australische Christine Day. De aanname is dat trauma`s het lichaam beïnvloeden lang nadat het incident plaatsvond, zelfs lang nadat de littekens genezen zijn.

Kenmerken van Amanae

De ervaring wordt niet geleid door de practitioner – de cliënt voelt eenvoudigweg wat er zich aandient in zijn lichaam terwijl de practitioner de ruimte biedt en de cliënt steunt in zijn proces om een zo volledig mogelijk `loslaten` te verkrijgen. Het loslaten gebeurt dikwijls onmiddellijk. Amanae wordt dikwijls omschreven als een uitgesproken spirituele ervaring. Amanae is een intuïtief proces en verschilt van persoon tot persoon, van sessie tot sessie.

Wat kost Amanae?

Armanae valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.