Doel van APS-Therapie

APS-therapie is een microstroom-therapie. De letters APS staan voor Actie Potentiaal Simulatie. Het doel is pijn en klachten pijnloos en effectief te bestrijden.

Hoe werkt APS-Therapie ?

Via elektrodeplakkers op de huid worden, door hele lichte en nauwelijks voelbare stroompjes, de zenuwen in de huid geprikkeld, waardoor de boodschap naar het zenuwstelsel kan worden gestuurd om die goede stofjes vrij te maken of de stoffen komen direct vrij op de plek van aandoening waar de elektroden zijn aangesloten. Deze stofjes zorgen voor pijndemping en ontstekingsremming op de juiste plaatsen.

Voor welke klachten is APS-Therapie geschikt?

APS-Therapie is geschikt voor alle pijnklachten, zoals reuma, artritis, artrose, osteoporose, RSI-klachten, whiplash, fibromyalgie, menstruatieklachten, maag en darmklachten, slapeloosheid, sportblessures, alle verstijvingen van het bewegingsapparaat,  (lage)rugpijnen, gewrichtspijnen, spanningshoofdpijnen en stressgerelateerde klachten.

De basis van APS-Therapie

Volgens de uitvinder van het systeem, de heer G. Lubbe, zorgt het APS Therapie apparaat ervoor dat de elektrische pulsen (action potentials) die via de neuronen het normale functioneren van het lichaam verzorgen, nagebootst worden (simulation). Door middel van dit “seintje” kunnen de lichaamscellen onderling boodschappen doorgegeven (communicatie). Doordat het lichaam het APS seintje herkent als lichaamseigen, kunnen genezingsprocessen en stofwisselingsprocessen in het lichaam gunstig worden beïnvloedt.

Kenmerken van APS-Therapie

Het APS apparaat is het enige apparaat dat deze lichaamseigen seintjes kan imiteren en zo het vrijkomen van bepaalde belangrijke stoffen voor herstel en pijndemping kan beïnvloeden en versterken. Het is eenvoudig in gebruik, geeft snel resultaten en is volkomen pijnloos.

Wat kost APS-Therapie ?

APS-Therapie valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.