Doel van Aqua-Wellness

Speciaal ontwikkelde bewegingen zorgen dat de wervelkolom soepeler wordt en de gewrichten meer ruimte krijgen.

Hoe werkt Aqua-Wellness?

Een Aqua-Wellness sessie begint met een ontspanningsfase aan het wateroppervlak. Om vertrouwd te raken met het water wordt het lichaam, ondersteund door drijfelementen en liggend op de rug, zachtjes door het water bewogen en gemasseerd. In de volgende fase wordt je gedragen. Je lichaam wordt gewiegd en geschommeld. Met swingende, snelle, dan weer trage en langzame bewegingen, waarbij de spieren, pezen en gewrichten gerekt, klein gemaakt, gestretcht en geroteerd worden. Daarna krijg je voor het onderwaterwerk een neusklem om je te beschermen tegen binnendringend water. Op een van tevoren afgesproken teken wordt je zachtjes ondergedompeld.

Voor welke klachten is Aqua-Wellness geschikt?

Aqua-Wellness is geschikt voor (chronische) spierspanningen, stress en burnoutverschijnselen zoals chronische vermoeidheid, emotionele instabiliteit en allerlei andere fysieke klachten.

De basis van Aqua-Wellness

Aqua-Wellness werd in de beginjaren ’90 ontwikkeld door Kaya Femerling en Nirvano Schulz. Geïnspireerd door de wijsheid en de bewegingen van walvissen en dolfijnen en het verlangen hun ervaring met lichaamswerk over te dragen in de gewichtloosheid van het water ontwikkelden deze twee Duitse vrouwen een vorm van lichaamstherapie in water tot datgene wat nu de naam draagt van Aqua-Wellness . Het Institut für Aqua-Wellness is gevestigd in Bad Sulza in Duitsland.

Kenmerken van Aqua-Wellness

Een centraal punt bij Aqua-Wellness is de bewuste ademhaling. Aqua-Wellness kan helpen bij het oplossen van chronische spierspanningen die aan land niet behandeld kunnen worden vanwege de voortdurende druk van de zwaartekracht.

Wat kost Aqua-Wellness?

Aqua-Wellness valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.