Doel van Aromatherapie

De aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van etherische oliën.

Hoe werkt Aromatherapie?

De algemene toepassingsmethoden van de aromatherapie zijn: massage, verdampen ,lichaamsverzorging (zalven, cremes, lotions, bad/doucheprodukten), lokale baden,pakkingen & kompressen, inname

Voor welke klachten is Aromatherapie geschikt?

Behandeling van spierpijn, tegen hoge en lage bloeddruk, tegen hoesten, vastzittend slijm, stress en bij leren ontspannen. En bij emotionele problemen zoals neerslachtigheid, angst en verdriet.

De basis van Aromatherapie

De toepassing van etherische oliën stamt volgens archeologen en wetenschappers al vanaf 3000 v. Chr. In Egypte werden zalven, pasta’s, parfums samengesteld uit een grote verscheidenheid van bomen en planten. Vaak werden houten vaten met oliën bijgezet in de piramides en werden de doden gebalsemd met mirre en ceder.Ook werd in Arabische geschriften de kunst van het distilleren aangetroffen, een manier die nog steeds, ook nu, wordt toegepast, zij het wat verfijnder.Etherische oliën hebben een sterk effect op de psyche. Het is bekend dat 2 zenuwbanen direct van het reukzintuig naar het limbische systeem lopen. Dit is het deel van de hersenen dat betrokken is bij het geheugen en de emoties. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de patiënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op een of meerdere organen en/of aandoeningen.

Kenmerken van Aromatherapie

Aromatherapie is een holistische therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van etherische of essentiële oliën. Holistisch wil zeggen dat er bij een behandeling gekeken wordt naar zowel het lichaam als de psyche.

Wat kost Aromatherapie?

Aromatherapie valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.