Doel van Auriculo Therapie

Het behandelen van klachten en hulp bij bepaalde vormen van verslavingen.

Hoe werkt Auriculo Therapie?

De oorschelp wordt onderzocht met een puntzoekertje dat gaat piepen bij “actieve punten” op het oor. Is er zo’n actief punt gevonden en staat dit punt in relatie met de klacht waarvoor u komt, dan wordt daar een verblijfsnaaldje geplaatst. Dit is een klein naaldje dat als het ware in uw oor geschoten wordt. Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijft dit naaldje een aantal dagen zitten, zodat het punt een lange werking heeft. Het naaldje valt na verloop van tijd vanzelf af.

Voor welke klachten is Auriculo Therapie geschikt?

Auriculo therapie is met name succesvol bij pijnbestrijding (hoofdpijn), allergie, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en bij het stoppen met roken.

De basis van Auriculo Therapie

De auriculotherapie is ontwikkeld door dokter Paul Nogier, een huisarts in de omgeving van Lyon. De aaname is dat het oor een afspiegeling is van het hele lichaam. Via specifieke punten in het oor, kunnen bepaalde lichamelijke klachten behandeld worden.

Kenmerken van Auriculo Therapie

Het oor is de basis.Via specifieke punten in het oor, kunnen bepaalde lichamelijke klachten behandeld worden.

Wat kost Auriculo Therapie?

Auriculo Therapie valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.