Doel van Behandeling van benzodiazepineverslaving

Met een gespecialiseerde behandeling kunt u met minimale klachten de medicatie afbouwen.

Hoe werkt Behandeling van benzodiazepineverslaving?

Met een gespecialiseerde behandeling kunt u met minimale klachten de medicatie afbouwen. Om de klachten die u zou kunnen krijgen bij het afbouwen en het stoppen van benzodiazepinen te minimaliseren, wordt uw medicatie omgerekend naar een even sterke dosis Diazepam (Valium). Diazepam werkt lang en bij afbouw verdwijnt het langzaam uit uw lichaam, zodat de kans veel kleiner wordt dat u ontwenningsklachten zult krijgen. Uw eigen lichaam en hersenen merken geen verschil, want Diazepam werkt net zo als iedere andere benzodiazepinen.

Voor welke klachten is Behandeling van benzodiazepineverslaving geschikt?

Deze behandeling is voor mensen die verslaafd zijn aan benzodiazepine. Klachten kunnen zijn, dat het opslaan van gegevens in het geheugen minder goed wordt. Bewegingen verlopen minder gecoördineerd en onzeker, je loopt onzeker. Je reactiesnelheid neemt af. Je wordt onverschilliger, je hebt het gevoel dat dingen langs je heen gaan. Je durft de deur niet meer uit zonder medicatie, je wordt angstig en onzeker.

De basis van Behandeling van benzodiazepineverslaving

Bewezen is dat je eigen lichaam en hersenen geen verschil merken tussen Diazepam en benzodiazepinen.

Kenmerken van Behandeling van benzodiazepineverslaving

Volgens een afbouwschema worden benzodiazepinen langzaam uit je lichaam verdreven. In het begin wordt de dosis benzodiazepinende vervangen door Diazepam.

Wat kost Behandeling van benzodiazepineverslaving?

De behandeling valt onder de dekking van het basispakket van je zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van twee zaken: of de psychotherapeut wel of niet een contract heeft met je zorgverzekeraar en van je polis (of je een naturapolis hebt of een restitutiepolis).