Doel van Brain Gym®

Het is een methode die beide hersenhelften activeert beter samen te werken.

Hoe werkt Brain Gym®?

Met behulp van Brain Gym kan worden bepaald waar de blokkades liggen en vervolgens worden deze met behulp van schrijfoefeningen of d.m.v. kruislopen gecorrigeerd. Hierdoor wordt de samenwerking tussen de hersenhelften geoptimaliseerd. Door een combinatie van oefeningen en stressreducerende technieken is verbetering op diverse fronten mogelijk.

Voor welke klachten is Brain Gym® geschikt?

Als gecoördineerde bewegingen zoals fietsen, lopen of het vangen van een bal niet zo lekker gaan, leesproblemen en problemen met begrijpend lezen.

De basis van Brain Gym®

Meer dan 20 jaar geleden verrichtte de pedagoog Dr. Paul Dennison (California, U.S.A.) onderzoek naar oorzaken en oplossingen van leerproblemen. Hij ontwikkelde een opzienbarende visie over de relatie tussen bewegingspatronen en leerprocessen. Deze inzichten hielpen hem om later met behulp kinesiologie een educatief programma te ontwikkelen, nl. BrainGymoefeningen.
Onze hersenen bestaan uit twee helften, links en rechts. Deze twee helften hebben verschillende functies. Eenvoudig voorgesteld staat de linkerhersenhelft voor analytisch denkvermogen, het leren en het onderscheiden van dingen. De linkerhersenhelft bestuurt de rechterkant van het lichaam en de rechterhersenhelft bestuurt de linkerkant van het lichaam. De rechterhersenhelft is de kant van de emoties, muziek, de creatieve kant. Soms werken de hersenhelften niet goed samen.

Kenmerken van Brain Gym®

De focus ligt op de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft, de oog-handcoördinatie, de doorstroom tussen brein en zintuigen, het ontspannen van spieren, verschillen in specialisatie van de beide hersenhelften en het geheugen.

Wat kost Brain Gym®?

Brain Gym® valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.