Buikpijn hebben we allemaal wel eens. Spanningen, te veel eten, menstruatie, het kan allemaal leiden tot buikpijn en meestal maken we ons er ook niet druk over. Het gaat meestal vanzelf wel over. De buikholte bevat verschillende organen, waaronder de spijsverteringsorganen. Buikpijn kan dan ook verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen is de oorzaak van buikpijn niet ernstig. De plaats en ernst van de pijn kunnen veel zeggen over waar de oorzaak ligt, maar het blijft lastig om met zekerheid een diagnose te stellen.
Er zijn verschillende soorten buikpijn:

  • Een krampachtige pijn door de hele buik heen heeft vaak te maken met de spijsvertering. Voedselvergiftiging, iets verkeerds gegeten of te snel gegeten kunnen hiervan de oorzaak zijn.
  • Diverse ingewandsstoornissen die buikpijn veroorzaken resulteren in buikgriep met diarree.
  • Een koliekpijn rechtsboven in de buik wordt vaak veroorzaakt door galstenen.
  • Een brandende pijn boven in het midden van de buik kan komen door maagproblemen zoals een maagzweer.
  • Een zeurende buikpijn in de buik rechtsonder kan wijzen op blindedarmontsteking.
  • Pijn in de onderbuik, eventueel ook in de rug, treedt op bij menstruatie en blaasontsteking. Als een pijn door blaasontsteking aanhoudt, kan de ontsteking zich uitbreiden tot andere infecties in de buikholte (PID), tenzij deze behandeld wordt.
  • Buikpijn kan te maken hebben met een prikkeling van het buikvlies. Dit kan bijvoorbeeld door een ontsteking komen.
  • Spanningsbuikpijn. Dit is buikpijn met als oorzaak psychische spanningen i.p.v. lichamelijke oorzaken.

<h2>Wat kan je aan spanningsbuikpijn doen?</h2>

De volgende therapieën zijn geschikt als je buikpijn hebt:4-dimensioneel-bodywork, Acupunctuur, Osteopathie, Biodynamische therapie, Haptotherapie, Bio-energeticaCore Energetica, Bio-energetische Analyse, NEI Neuro-Emotionele Integratie, Energetic Integration, De Bowen Techniek, De Buteyko methode, BOCAM therapie, Alexander-techniek, Auriculo Therapie, Biofotonica, Aqua-Wellness, Aromatherapie, Aura-Soma® Kleurentherapie, Alexander-techniek, Auratherapie, Autogene Training, Ayurveda.