Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer.

Doel van Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong werkt preventief of helend bij ziekten en versterkt de vitaliteit, concentratie en het uithoudingsvermogen. De rustige, ritmische bewegingen van de oefeningen maken je hele lichaam sterk en soepel, kalmeren je emoties en maken je hoofd leeg, waardoor vanzelf innerlijke kracht en innerlijke rust ontstaat. Je denken voelen en handelen worden één.

Hoe werkt Chi Neng Qigong?

Chi Neng Qigong bestaat uit vloeiende, in elkaar overlopende bewegingen. De bewegingen van Chi Neng Qigong zijn voor iedereen gemakkelijk te leren. De oefeningen worden begeleid door een cd, waardoor je niet hoeft na te denken over de bewegingen, maar alleen maar de stem en het ritme op de cd hoeft te volgen. Hierdoor kun je je optimaal ontspannen. Door zijn eenvoud is Chi Neng Qigong goed te beoefenen voor iedereen, jong en oud. Na  5 lessen is het mogelijk om zelfstandig, met behulp van een cd, thuis aan de slag te gaan en dagelijks aan je gezondheid te werken.

Voor welke klachten is Chi Neng Qigong geschikt?

Chi Neng Qigong:
• vergroot je concentratie
• verlaagt stress
• stimuleert de hersenen
• versterkt het immuunsysteem

De basis van Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is ontwikkeld en wetenschappelijk onderzocht door dokter Pang Ming. Hij is grootmeester in T’ai Chi en Qigong en hij heeft deze bewegingen zo’n dertig jaar geleden teruggebracht tot de essentie. De Chi, de levensenergie, kun je met je aandacht en bewustzijn sturen naar  daar waar deze nodig is. Dit gebeurt automatisch door het doen van de oefeningen en de affirmaties en visualisaties. Door aan het begin van iedere oefening een intentie te zetten kun je heel doelgericht aan een thema werken.Chi Neng Qigong werkt dus preventief tegen ziekten en verbetert de gezondheid en de levenskwaliteit.

Kenmerken van Chi Neng Qigong

De bewegingen van Chi Neng Qigong zijn voor iedereen gemakkelijk te leren. Chi Neng Qigong bestaat uit vloeiende, in elkaar overlopende bewegingen, waarbij alle meridianen (kanalen in het lichaam waar de energie doorheen stroomt en waar de organen mee zijn verbonden) in het lichaam worden geopend en geactiveerd. Hierdoor kunnen alle organen weer optimaal functioneren.
Ook de lymfeklieren, die zorgen dat alle afval en gifstoffen uit ons lichaam worden verwijderd, worden gestimuleerd.

Wat kost Chi Neng Qigong?

Chi Neng Qigong valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.