Coaching

Doel van Coaching

Het doel van Coaching is zoveel mogelijke partijen winst te laten hebben bij een bepaalde situatie. Zo is het makkelijker om je gestelde doel te bereiken.

Hoe werkt Coaching?

Je stelt met de hulp van een coach je eigen doelen. Als je doelen zijn vastgesteld, dan wordt er gekeken hoe je daar op de meest efficiënte wijze kunt komen. Met zo weinig mogelijke inspanning, kosten, hulpmiddelen en tijd. Je coach helpt je de beste weg kiezen.

Voor welke klachten is Coaching geschikt?

Coaching is bedoeld als je wilt werken aan het optimaliseren van je vooruitgang. Als je beter wilt leren omgaan met je werk of je persoonlijke omgeving. Als je meer uit je leven wilt halen dan je nu doet.

Waarop is Coaching gebaseerd?

Een belangrijk uitgangspunt van Coaching is de Sportcoaching. Hier zijn elementen uit gebruikt zoals: teamwork, doel bereiken, de best mogelijke prestatie leveren. Sporters hebben een professional nodig die hen helpt doelen te stellen en die samenwerkt om die hoge eisen te bereiken.

Wat is er zo kenmerkend aan Coaching?

Bij coaching gekeken wordt naar win-win situaties. Een coach leert je vooral om win-win situaties te creëren. Als je doel voor alle betrokkenen winst oplevert, dan is je doel makkelijker te bereiken. Hiervoor worden objectiviteit, creativiteit en inventiviteit gebruikt.

Wat kost Coaching?

Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekering. Tenzij de coach lid is van een beroepsvereniging, die (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.