Individuele Creatieve Loopbaanontwikkeling heeft als doel het zelfinzicht te vergroten. Met name om in kaart te brengen waar iemand enthousiast van wordt en wat hem of haar energie geeft. Tijdsbesteding waarvoor je een diepere motivatie voelt, geeft op de lange duur meer voldoening, dan tijdsbesteding waarvoor dat niet geldt.

Creatieve aanpak

Er wordt gewerkt met een biografische en creatieve aanpak.
Het ‘creatieve’ staat voor:

  • het gebruiken van de verbeelding, naast verstand en gevoel in de vorm van symbolen en visualisaties
  • het gebruiken van de ‘handige’ creativiteit naast verstand, gevoel en verbeelding, in de vorm van tekenen en schrijfopdrachten
  • open staan voor het onbekende, het onverwachte
  • creatieve stappen bedenken en zetten
  • het gebruiken van intuïtie; speelsheid

Het woord “creatief”, verwijst ook naar “creëren”, scheppen, vormgeven, het vormgeven aan de eigen loopbaan. Door ook de creativiteit en de verbeelding aan te spreken kan men bij andere, diepere lagen van het zelf komen dan die gewoonlijk worden aangesproken. Het gaat er dus om zoveel mogelijk het hele zelf te betrekken bij het ontdekken en creëren van meer vervullend werk (holistisch). Met behulp van de creatieve aanpak krijg je zicht op een diepere laag in jezelf. Na het uitgebreid duiken in ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik nu echt’, ontdek je steeds meer welke thema’s wezenlijk zijn voor jou.

Thema’s

Met deze thema’s – zowel de inspirerende als de belemmerende – gaan we samen aan de slag in het traject. Dit zorgt voor diepgang in het traject. Je wordt je bewust wat jou voldoening geeft, wat  je kwaliteiten en uitdagingen zijn en waar jouw kracht ligt. Het doel is dat je in staat bent om vanuit je ziel en in het traject verworven inzicht je loopbaan hernieuwd richting te geven voor de lange termijn.