Davis Counseling, voluit Davis® Oriëntatie Counseling, is een methode om dyslexie aan te pakken. De aanpak is individueel en geschikt voor volwassenen en kinderen.

Doel van Davis® Oriëntatie Counseling

Davis Counseling, voluit Davis® Oriëntatie Counseling, is een methode om dyslexie aan te pakken.

Hoe werkt Davis® Oriëntatie Counseling?

De Davis Counselor kan door een eenvoudige test vaststellen of je inderdaad desoriëntatie gebruikt als onderdeel van je denk- en herkenningsproces. Daarna volgt een intake en stel je samen met de Davis Counselor je eigen trainingsdoelen vast. Je krijgt een individuele vijfdaagse training van een gediplomeerde Davis Counselor.

Tijdens de training leer je hoe je de desoriëntatie kunt herkennen en corrigeren, waardoor je de beheersing over je eigen waarnemingen terugkrijgt. Vervolgens leer je hoe je je eigen beelden kunt maken bij symbolen en begrippen waar je tot nu toe geen beelden bij had. Tijdens de training pas je dit toe op cijfers, letters, woorden en taalsymbolen. Na de training kun je de methode zelfstandig thuis verder gebruiken. Tevens is follow-up mogelijk.

Voor welke klachten is Davis® Oriëntatie Counseling geschikt?

Voor mensen met dyslexie en beelddenkers. Davis®-counseling biedt technieken en inzichten om problemen op het gebied van hyperactiviteit, hypoactiviteit, aandachtstekorten, en gedragsproblemen blijvend te corrigeren.

De basis van Davis® Oriëntatie Counseling

De methode werd ontwikkeld in de USA door Ron Davis, een dyslecticus, ingenieur, zakenman en beeldhouwer, die er op 38-jarige leeftijd in slaagde zijn eigen dyslexie te corrigeren. Ron Davis ontdekte dat dyslexie meestal te maken heeft met beelddenken en desoriëntatie. Ron Davis ontdekte dat sommige beelddenkers, waaronder hijzelf, van nature desoriëntatie gebruiken om bepaalde waarnemingsproblemen op te lossen.

Hierdoor kunnen ze op sommige terreinen buitengewone prestaties leveren. Daarom noemt Davis dyslexie een gave. Dit proces werkt geheel onbewust. Maar het loopt vast bij het hanteren van symbolen (zoals letters) en abstracte begrippen, omdat beelddenkers hier geen beelden bij hebben. Door hun desoriëntatie doen ze ongemerkt vervormde waarnemingen en gaan fouten maken. Dit leidt uiteindelijk tot dyslectische kenmerken.

Kenmerken van Davis® Oriëntatie Counseling

Het is een individuele vijfdaagse training, waar je leert hoe je de desoriëntatie kunt herkennen en corrigeren.

Wat kost Davis® Oriëntatie Counseling?

Davis® Oriëntatie Counseling valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.