De Rosen Methode onderscheidt zich door haar zachte en directe aanraking. Met meer luisterende dan manipulerende handen richt de beoefenaar zich op chronische spanning van de spieren. Terwijl men zich ontspant en de adem zich verdiept, kunnen onbewuste gevoelens, houdingen en herinneringen naar boven komen.

De Rosen Methode is ontwikkeld op basis van Marion Rosen’s 50-jarige ervaring als fysiotherapeut en gezondheidsonderwijzer. Haar unieke benaderingswijze van lichaamswerk en beweging gaf haar de reputatie als leider en schepper op het gebied van therapieën gericht op het lichaam.

De Rosen beoefenaar is getraind om de subtiele veranderingen in de spieren en in de adem op te merken. De Rosen beoefenaar herkent deze als indicaties dat de cliënt zich meer ontspant en zich meer bewust wordt van zijn lichaam en innerlijke ervaringen.

De beoefenaar reageert daarop met aanraking en woorden waardoor de cliënt zich kan herinneren wat door onbewuste spierspanning verdrongen is geweest. Door het verloop van dit proces kunnen spierspanningen en oude gewoontes losgelaten worden. Hierdoor ontstaat er ruimte om bewuster nieuwe keuzes in het leven te maken. De cliënt ervaart een groter gevoel van welbehagen.

Tot het resultaat van Rosen Methode lichaamswerk behoren vermindering van pijn en spanning en het vergroten van het gevoel van vitaliteit en levendigheid. Veel mensen ervaren meer duidelijkheid in het leven voor wat betreft richting en doelen. Cliënten zijn beter in staat om besluiten ten gunste van de levenskwaliteit te nemen. Door de communicatie tussen de beoefenaar en cliënt ontstaat er openheid die meegenomen wordt in het dagelijks leven!

De Rosen Methode:
” ontspant (chronische) spierspanning;
” vergroot de flexibiliteit en de vitaliteit;
” verdiept het fysieke en emotionele bewustzijn.
” nodigt uit tot persoonlijke groei;
” vult andere vormen van therapie en psychospirituele disciplines aan.

Wie heeft er baat bij?
Mensen die:
” fysieke pijn of ongemak hebben;
” spierspanningen en houdingsproblemen hebben;
” zich gemakkelijker willen bewegen;
” onder spanning staan;
” voelen dat ze teveel hooi op de vork hebben genomen;
” psychotherapeutische behandeling ondergaan;
” op zoek zijn naar spirituele, fysieke en emotionele groei;
” het evenwicht willen herstellen tussen ratio en emoties.