Diepe weefselmassage maakt onderliggende spieren en (bind)weefsel los. Diepe weefsel massage is een techniek die inwerkt op het bindweefsel; het weefsel dat onderdeel vormt van pezen, banden, kapsels en het vlies dat de spieren en organen omhult.

Er wordt gewerkt door middel van vingers, knokkels, elleboog, handrug en onderarm in lange glijdende stroken op het bindweefselvlies van een spier en gewicht. Verhardingen in het weefsel, vaak herkend als pijnlijke plekken, worden losgelaten door diep in het weefsel en toch zacht te werken.

Waarbij de gelegenheid ontstaat om ingekapselde/vastgezette emoties aan te gaan en los te laten (loslatingsproces). Hierdoor kunnen de spiergroepen bevrijd worden van hun verkrampingen of juist gestimuleerd om weer actief te worden, door behandeling van het onderliggende diepe weefsel.

Het kan een verlichting geven voor mensen die last hebben van (chronische)spierspanningen, bijvoorbeeld in rug, nek en schouders. Diepe weefsel massage is enerzijds gericht op ontspanning, anderzijds op funktie- verbetering van spieren en/ of gewrichten.

Het is een zeer rustige en diepgaande vorm van lichaamsmassage. Klachten als stress, rug-en nekklachten, RSi, overspanning, burn-out en ME -klachten worden behandelt. Ook geschikt voor mensen die van een diepe en/of krachtige massage houden. Het leidt tot een reorganisatie van het hele spierstelsel waardoor de levensenergie vrijer kan stromen. Soepel bindweefsel komt het persoonlijke welbevinden ook ten goede.