Emotionally Focussed Therapy (EFT) is een Amerikaanse methode van Dr. Sue Johnson. Deze vorm van relatietherapie heeft als uitgangspunt dat de liefde, veiligheid en emoties centraal staan. EFT richt zich op de essentie van jullie relatie. En die essentie blijkt bijna altijd: verbonden willen zijn met je partner, betrokken willen zijn bij elkaar. Ruzie is vaak een noodkreet om aandacht en daar kom je via EFT relatietherapie achter.

Hoe werkt EFT?
Tijdens de therapie doorlopen we 3 fasen.
De eerste fase gaat over kennismaken en vertrouwen opbouwen. Daarna ga je samen met de therapeut op zoek naar negatieve patronen, die jullie relatieproblemen in stand houden. Welke patronen van negatieve escalatie verhinderen de verbinding bij jullie en hoe kunnen we dat samen doorbreken. Jullie gaan de hechtingsangsten leren herkennen. Leren in contact te komen met onderliggende gevoelens en onvervulde behoeften. Zodat jullie je steeds meer naar elkaar zullen openen en elkaar tonen zoals jullie werkelijk zijn.

Tijdens de tweede fase gaan jullie elkaars pijnpunten leren herkennen en benoemen en elkaar leren zien, begrijpen en vergeven. Door de gedragsverandering in de eerste fase verandert de relatie en ontstaat ruimte om opnieuw verbinding aan te gaan.

De derde fase is de consolidatiefase. We bekrachtigen wat nu goed gaat. Er wordt onderzocht wat er voor nodig is om de band tussen de partners nog verder te verstevigen en te verdiepen. Zodat de nieuw ingezette positieve en stijgende lijn zich kan blijven voortzetten en terugval voorkomen wordt. We maken afspraken en oefenen om zelf de resterende kleine problemen te kunnen bespreken en oplossen. We oefenen met de nieuwe vormen van verbinding, zodat de relatietherapie een blijvend effect zal geven op de kwaliteit van jullie relatie.

EFT is een mooie therapie en samen werk je aan je relatie.

EFT heeft een hoge slagingskans, meer dan andere relatietherapieën.

Mocht je EFT relatietherapie overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie.

Helaas worden de gesprekken niet vergoed.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via www.samenverbonden.nl.