Emotioneel Evenwicht is een methode, gebaseerd op oeroude oosterse kennis over onze energiebanen (meridianen).
Bij E.E. gaan we niet in op de oorsprong en verwerking van de emoties. Het is een methode om op een snelle manier een sterk aanwezig onbehaagelijk gevoel terug te brengen naar het nulpunt.

Stress

Deze methode is zeer geschikt in acute stressvolle situaties, zoals examenvrees, solicitatiegesprekken e.d. Bij de Emotioneel Evenwichtbehandeling wordt een sleutel meegegeven die toegepast kan worden in die specifieke situaties waarbij spanning optreedt. Hierdoor kan men optimaal blijven functioneren in stressvolle situaties.

PEG

Wanneer een bepaalde emotie niet optimaal wordt verwerkt, dan ontstaan er energieblokkades in de bijbehorende meridianen. Deze niet verwerkte of onderdrukte emotie wordt opgeslagen als een elektromagnetische resonantie. Een PEG (= Psycho Energetisch Geheugen).

Bepaalde situaties en herinneringen kunnen een latente PEG weer actief maken. Een PEG is geen emotie, maar elektromagnetische informatie met een bepaald effect op het lichaam. Deze PEGjes zorgen ervoor dat emoties en gedachten opgeroepen worden.

Doel Emotioneel Evenwicht

Met Emotioneel Evenwicht kan je de PEG´s die via de meridianen jouw balans negatief beïnvloeden neutraliseren en elimineren. EE® is ook een effectieve methode om sabotage (switching) aan te pakken. Misschien denk je dat je wel van een bepaald gevoel af wilt, maar onderbewust kan dit heel anders zijn.Het zou kunnen zijn dat je een positieve associatie met de klacht hebt; een secundair gewin. Met andere woorden, je hebt er voordeel bij om de klacht te behouden.

Bijvoorbeeld aandacht krijgen als je ziek bent of niet verantwoordelijk willen zijn. Hierdoor is het mogelijk dat je die klacht helemaal niet kwijt wilt. Dit zijn vaak patronen waarvan je je helemaal niet bewust bent. Dit is allemaal uit te testen, waardoor je inzicht krijgt in het waarom. Emotioneel Evenwicht is een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van de spiertest of een bio-sensor.

Hoe werkt Emotioneel Evenwicht?

Nadat de hulpvraag is geformuleerd, wordt getest welke meridiaan in relatie tot de klacht uit balans is. Bij de meridianen horen allerlei emoties. Als eenmaal duidelik is welke meridiaan uit balans is dan ga wordt vervolgens getest welke emotie hier bijhoort.

Op deze manier sporen we alle meridianen met hun bijbehorende emotie op, die uit balans zijn, in relatie tot de klacht. Alle meridianen hebben speciale acupunctuurpunten die jijzelf met de vingers of een apparaatje (acpasonic) kan behandelen. Terwijl je dit doet spreek je ook bekrachtigende affirmaties uit. Deze affirmaties zijn gekoppeld aan de hulpvraag en de uitgeteste emoties. Dit is ook een stukje huiswerk. Het behandelen van de acupunctuurpunten en de bijbehorende affirmaties moet je gemiddeld drie maal daags doen. Dit duurt maar enkele minuten per keer. Dit heeft tot resultaat dat de balans hersteld wordt.