Doel van Energetic Integration

Het doel van Energetic Integration is meer energie te krijgen, vrijer te worden en echt te gaan leven zoals je bent.

Hoe werkt Energetic Integration?

Je maakt contact met je lichaam, gevoelens en gedachten, waardoor je jezelf beter leert kennen, waarderen en accepteren. Je ontdekt met behulp van je lichaam, hoe oude afweermechanismen je in het verleden hebben geholpen, maar je nu in de weg staan. En helpt jouw lichamelijke en geestelijke blokkades op te sporen en op te heffen, zodat je fysieke, mentale en emotionele levensenergie weer vrij kan stromen. Door nu met het lichaam aan de slag te gaan, door oefeningen te doen, dieper te ademen en geluid te maken kom je weer in contact met je lichaam en je gevoel. De energie gaat stromen en je komt bij je kracht. Maar ook oude pijn, woede en verdriet kunnen omhoog komen, maar nu ga je er voorzichtig en stapje voor stapje doorheen. Je maakt jezelf vrij en komt bij je authentieke zelf. Je wordt zelfbewuster, vrijer, vrolijker.

Voor welke klachten is Energetic Integration  geschikt?

Als je weinig energie hebt, je last van spierspanningen hebt, als je weinig plezier beleeft, je dichter bij je gevoel wil komen, je wilt leren uiten en weinig zelfvertrouwen hebt is Energetic Integration een geschikte therapie.

Waarop is Energetic Integration gebaseerd?

Een belangrijk uitgangspunt van  het menselijk lichaam wordt gezien als drager van emoties en gevoelens en heeft een conditionerend geheugen voor positieve en negatieve gevoelservaringen. Al deze ervaringen zijn bij de mens terug te vinden in onder andere blokkades van bewegingspatronen, spanningen in het lichaam en remmingen in de gevoelsbewegingen. En in het ontstaan van voorkeurshoudingen en bewegingen. En in de wijze van het aangaan en beleven van contacten.

Wat is er zo kenmerkend aan Energetic Integration?

Niet het symptoom wordt behandeld, maar de hele mens met zijn lichaam, emoties en gedachten (holistisch). Er is aandacht voor het belang van gevoelens, emoties en de rol die de lichamelijkheid daarin speelt. Niet door te praten, maar door intensief met het lichaam te werken bereik je je doelen.

Wat kost Energetic Integration?

Energetic Integration valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.