Holistische massagetherapie is een behandeling die gericht is op herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest. Bij gezondheid is er sprake van een juist samenspel tussen lichaam en geest, maar soms is deze harmonie op welke wijze dan ook niet in balans.

Onverwerkte problemen en emoties, langdurige stress en onbevredigende moeilijke situaties kunnen zich op den duur uiten in lichamelijke klachten of verkramping. Het is dan belangrijk om naast de behandeling van de lichamelijke klachten aandacht te besteden aan daarmee samenhangende psychosociale en emotionele aspecten.

De therapie kan een goede bijdrage leveren aan bewustwording van deze processen. Waarna het aan de cliënt is om hier iets mee te doen in de vorm van bijvoorbeeld keuzes maken, prioriteiten stellen of meer rust en aandacht voor zichzelf creëren. Er is sprake van een groeiproces wat erop gericht is om weer “heel” te worden.

De massages richten zich op reeds ontstane spanningen en blokkades in het lichaam en maken de cliënt hiervan bewust. Tijdens de behandeling leert de cliënt weer beter de signalen van zijn lichaam te herkennen, er naar te luisteren en deze te hanteren. Dit geeft hem de mogelijkheid in het vervolg eerder in te grijpen, alvorens zich symptomen in een meer ernstige vorm manifesteren.

Op deze wijze wordt het zelfgenezend vermogen van de cliënt gestimuleerd en leert hij zijn eigen balans weer te herstellen. De masseur integreert techniek met intuïtie en werkt afgestemd op de energie van de cliënt. Het evenwicht wordt hersteld en ontspanning wordt ervaren op zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel niveau.

Het denken wordt rustiger, de gevoelens komen boven en de energie kan vrijer door het gehele lichaam stromen. Er vindt een uitwisseling plaats die reinigt en oplaadt, die ontspant en stimuleert en die u voorbereidt op de wereld daarbuiten.