Integrale therapie heeft als doel het lichaam als geheel te zien en als geheel te behandelen. Het is een combinatie van allerlei therapieën uit zowel de reguliere- als natuurlijke gezondheidszorg.

Energetisch lichaam

Ons lichaam heeft naast een fysiek lijf ook een energetisch lichaam. Dit betekent dat klachten in verschillende lagen kunnen ontstaan en dus verschillend behandeld zullen worden. Fysieke (lichamelijke) problemen ontstaan bijvoorbeeld op basis van stoornissen in de organen, een allergie, hormonale problemen of gewrichtsklachten.

Fabriek

Ook voeding speelt een grote rol. Ons lichaam is toch een fabriek die optimaal moet functioneren. Dat kan alleen met de juiste voedingsstoffen. Mentaal-emotionele processen waar je geen weg mee weet kunnen ook klachten geven. Bewustwording van gedrag en emoties kan dan zeer verhelderend werken.

Energetische blokkades

Energetische blokkades kunnen ervoor zorgen dat je je geestelijk en/of lichamelijk niet prettig voelt. Als dit lichaam uit balans is, kan de energie niet meer stromen en de genezing niet plaats vinden.
Meestal is er sprake van een aantal oorzaken die door elkaar heen lopen, elkaar versterken of juist in stand houden.

Hoe werkt het?

Het onderzoek wordt gedaan door gebruik te maken van spiertesten en een testprotocol. Er wordt gezocht naar dat wat stress geeft in je lichaam. Stress uit zich in een zwakke spiertest. Nadat de diagnose is gesteld, volgt de therapie waarbij gezocht wordt welke behandeling de spier weer sterk maakt. Bij jonge kinderen wordt getest via de biotensor/biosensor.

Werkvormen

Vaak blijkt dat de oorzaak van de klachten in meerdere lagen van ons lichaam zit. Dit betekent dat de therapie uit verschillende werkvormen kan bestaan. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei middelen uit de natuurgeneeskunde. Denk dan aan homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire middelen, schusslerzouten, bachbloesems, flowerremedies en andere bio-energetische middelen.