Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart: je hart door je handen laten stromen. Je werkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd, maar je luistert steeds bewust naar wat je wordt ingegeven in je contakt met degene die je masseert. Je handen worden gestuurd vanuit je hart, je intuïtie, niet vanuit je hoofd.

Door eerst bij jezelf te zijn en vanuit je eigen rust en vertrouwen de ander te ontmoeten en aan te raken of aangeraakt te worden, maak je het samen mogelijk in de massage dat te geven en te ontvangen wat echt van binnenuit komt.

Bij een intuïtieve massage wordt je huid gemasseerd en de daaronder liggende spieren en bindweefsels met verschillende massagetechnieken. Je lichaam wordt steeds als één geheel beschouwd. Er wordt vooral aandacht aan dié plaatsen besteed waar zich spanning heeft opgehoopt en je de massage dus het meest kunt gebruiken. De massage wordt precies op jouw lichaam aangepast d.m.v. van verschillende informatiebronnen:

Eén informatiebron is je lichaam zelf. Je huid, spieren en onderliggende organen geven informatie terug op de aanraking ervan (de huid reageert op spanningen door b.v. te zweten en kan zich ‘openen’ en ‘terugtrekken’). Daarnaast kan aan de structuur van de huid veel over de gesteldheid ervan worden zien en gevoeld. Omdat je lichaam altijd de waarheid spreekt laat de masseur zich vooral door jouw lichaam leiden.

Een andere bron is wat je zelf inbrengt. In een kort voorgeprekje mag je vertellen hoe je lichaam aanvoelt en wat je ‘dwars’ zit (lichaam, emoties, gedachten) maar dat hoeft niet. Het energetische veld van je lichaam is ook van belang.

Je lichaam heeft een elektromagnetische straling die evenredig is aan je ‘levenskracht’ en ‘gezondheid’. Dit is een soort ‘vertaling’ van je fysieke gesteldheid naar een ander abstractieniveau, wat het heel ‘makkelijk’ maakt om direct helend in te werken op diepere organen en bijvoorbeeld emotionele blokkades.

Gedurende de massage heb je je (meeste) kleren uit. Daarbij geldt ook dat je je op de eerste plaats comfortabel en op je gemak mag voelen, dus mag je aanhouden wat je wilt. Bovendien krijg je warme handdoeken op de plaatsen die op dat moment niet gemasseerd worden. Tijdens de massage wordt etherische massage-olie gegebruik, die ook een diepe ontspannende en reinigende werking heeft.

Tijdens een intuïtieve massage kun je spanning loslaten en ben je vrij om emoties te uiten. Soms gaat dit gepaard met inzicht. Vaak valt ‘het kwartje’ ook in de dagen erna. Een intuïtieve massage is een totale verademing. (Over-)belastingen, emoties en spanningen die je hebt opgeslagen in je lichaam kun je loslaten door de massage.

Je lichaam wordt gestimuleerd in het natuurlijke zuiveringsproces, waardoor vastgehouden afvalstoffen sneller worden afgevoerd en je ‘helderder’ en vanzelfsprekender gaat functioneren. Een intuïtieve massage nodigt uit tot aangenaam aanwezig zijn in je lichaam. Na een massage kun je beter je lichaam voelen en je zit beter ‘in je vel’. De massage werkt ook direct reinigend op emotionele en mentale spanningen. Een intuïtieve massage versterkt je levenskracht, zodat je weerstand (lichamelijk, emotioneel, en mentaal) groter wordt.