Iriscopie is de studie van de irisstructuur (iridologie) in het oog: vorm van lijnen, vlekken, pigmentkleur, lacunes en tekens vertellen ieder hun eigen verhaal. Het oog is een spiegel van de geest en het lichaam. Elk orgaan en elk deel van het menselijk lichaam reflecteert zich, in geval van ziekte, in een bepaald gedeelte van de iris, de zogenoemde orgaanvelden.

Uit balans

Het lichaam en de geest kunnen dusdanig uit balans raken door bijvoorbeeld verkeerde eet- en leefgewoontes, maar voornamelijk opvoedingsmethoden en denkwijzen. Hierdoor kunnen allerlei ziektes ontstaan. Dit wordt zichtbaar in de iris, vaak nog voordat klachten echt merkbaar zijn geworden.

Doel van een oogdiagnose

Het doel van een oogdiagnose is om snel de constitutie en aanleg van iemand te kunnen bepalen en te zien welke organen niet voldoende in energie functioneren. Hieruit kunnen persoonlijke adviezen m.b.t. eet- en leefwijze, reinigings- en opbouwmiddelen worden voorgeschreven ter ondersteuning van de constitutie.

In de iris is zichtbaar welke organen niet voldoende functioneren, meestal door vervuiling als gevolg van verkeerde eet- leefgewoontes en (al dan niet verkregen) denkpatronen. Ook krijgen we allemaal een deel mee van onze ouders, iets wat zij niet opgelost, verbeterd of verwerkt hebben wordt automatisch doorgegeven aan de kinderen zodat deze opnieuw de kans krijgen problemen of klachten te overwinnen. Dit kan soms meerdere generaties terug gaan. Het is het belevingspatroon dat door de ervaringen en de denkwijzen wordt meegegeven. Zo kan een geloof ook zeer indoctrineren of vergiftigend werken.

Het oog geeft niet alleen alle informatie over het lichaam. Via de irisdiagnose kan de iriscopist ook inzicht geven in het emotionele deel achter de klacht. Naast de Iriscopiediagnose maakt de iriscopist gebruik van homeopathie/ fytotherapie, Bach- bloesemtherapie en orthomoleculaire voedingssupplementen om de energie te ondersteunen.

Er kan zo een preventieve werking zijn, maar ook bestaande klachten kunnen verminderen of verdwijnen.
Deze methode is Amerika en in Duitsland wetenschappelijk onderzocht en wordt daar veelvuldig gebruikt.

Irismicroscoop

Duidelijke verschillen zijn zo op het blote oog waar te nemen, doordat de kleur in de iris opvalt. Wil je echter ook de details kunnen bekijken zul je de beschikking moeten hebben over een speciale irismicroscoop. Hierdoor kan aan de hand van de patronen van de iris, vlekken, strepen, gaten, kleuren en verkleuringen in het oog gezien worden wat er aan de hand is.

Dan kan je zo zien wat je constitutie is en waar eventuele klachten mee te maken hebben. En natuurlijk wat er aan gedaan kan worden. Op zoek naar de achtergronden van het ontstaan van de aandoeningen. Dit levert een zuiver diagnostische informatie op.

Irisoverzicht

De oorzaak van een klacht kan snel achterhaald worden. Dit gaat aan de hand van een irisoverzicht. Dit is een kaart waarop de organen zoals de nieren, maag en darmen, de lever, alvleesklier enz. een plaats in de iris hebben overeenkomstig het lichaam. Dit kan omdat de iris via de hersenen en het zenuwstelsel is verbonden met ieder orgaan in het lichaam.

Een irisscan is dus altijd aan veranderingen onderhevig en is geen betrouwbare methode voor identificatie. Als gifstoffen uit het lichaam worden geëlimineerd, dan verandert de kleur en de samenstelling, soms al na één behandeling.

Klachten

Klachten als allergie, eczeem, (chronische) vermoeidheid, hoofdpijn, problemen met de spijsvertering, keel- neus- oorklachten en emotionele problemen zijn goed te behandelen na het stellen van een diagnose via iriscopie.