De Helende Reis, ook wel Journey Therapie genoemd, is een inspirerende en effectieve methode waarbij je, onder begeleiding, een diepgaande en helende innerlijke reis maakt. Het is een één-op-één proces waarbij je begeleid wordt middels meditatie en visualisatie.

Je bron

Je komt bij de diepst liggende oorzaak van je fysieke en/of emotionele symptomen. Door je emoties heen word je geleid naar je diepste wezen – je bron – zodat je die weer bewust kunt ervaren. Deze reis naar binnen brengt je in contact met je eigen innerlijke wijsheid en geeft je inzichten en antwoorden over zaken uit het verleden of uitdagingen die nu in je leven spelen.

Ervaringen

Alles wat we hebben meegemaakt in ons leven zit in ons lichaam opgeslagen. Ervaringen die niet goed verwerkt zijn vormen blokkades die je gezondheid in de weg kunnen staan of allerlei emotionele klachten kunnen geven. De helende reis helpt je deze ervaringen op te sporen en ze op een diep niveau te verwerken en daarmee los te laten. Door dit verwerken en loslaten gaat je levensenergie beter stromen en voel je je steeds vrijer om te zijn wie je werkelijk bent.

Deze methode is zeer geschikt voor:
- allerlei soorten (lichamelijke) klachten en ziekten
- de wens om je innerlijk verder te ontwikkelen
- depressie en burn-out
- relatie- en seksualiteitsproblemen
- opvoedingsproblemen
- stervensbegeleiding en rouwverwerking

Journey Therapie is er op gericht je lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades op te sporen en van binnenuit blijvend op te lossen:

  • Je ervaart je blokkade(s) en wordt je bewust van het moment van ontstaan
  • Je doorleeft één voor één alle emoties opgeslagen in je blokkade(s) en ervaart je vrije levensbron
  • Vanuit je levensbron transformeer je je onverwerkte ervaringen tot heilzame ervaringen en creëer
    je nieuwe, heilzame overtuigingen over jezelf en je leven
  • Je start hiermee een innerlijk helingsproces dat zich onbewust zal voortzetten tot het is afgerond
  • Je levensenergie gaat vrijer stromen wat positief doorwerkt in alle facetten van je leven

De helende reis is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 6 jaar. De helende reis kan ook goed gecombineerd worden met een andere vorm van behandeling of therapie.