The Journey, ook wel De Helende Reis
Dit is een methode voor heling en bewustwording ontwikkeld door Brandon Bays. De Journey is een inspirerende en effectieve manier om in contact te komen met je levensbron en vanuit dit nieuwe perspectief innerlijke blokkades op celniveau op te ruimen.

De Journey is een complementaire methode, die uit gaat van het zelfhelende vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Je raakt fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter in balans waardoor innerlijke spanning oplossen. Hierdoor kan energie vrijer stromen, is er meer innerlijke rust en worden vitaliteit en zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Dit werkt positief door in alle facetten van je leven.

Brandon Bays is de grondlegger van de methode De Helende Reis (The Journey). Zij heeft de methode ontwikkeld op basis van haar eigen ervaringen met de spontane genezing van een gezwel in haar baarmoeder.

Journey Therapie is een zeer effectieve manier om lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades in jezelf op te ruimen en zo positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades ontstaan in de loop van je leven door ervaringen die niet of onvoldoende verwerkt zijn.

Deze blokkades belemmeren de vrije energiestroom in je lichaam wat kan leiden tot:
– ondermijning van de natuurlijke weerstand, de weerbaarheid en de zelf-genezende kracht van het lichaam waardoor ziektes of klachtenpatronen ontstaan die soms moeilijk genezen,
- innerlijke spanning, een gevoel van onvrijheid of verlies van energie,
- problemen in communicatie en vermindering van kwaliteit in relaties,
- belemmering van de zelf-ontplooiing.

Journey Therapie is er op gericht om lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades op te sporen en van binnenuit blijvend op te lossen:
- Je ervaart je blokkade(s) en word je bewust van het moment van ontstaan;
- Je doorleeft één voor één alle emoties opgeslagen in je blokkade(s) en ervaart opnieuw je diepste kern, je vrije levensbron;
- Vanuit je levensbron transformeer je je onverwerkte ervaringen tot heilzame ervaringen en creëer je nieuwe, heilzame overtuigingen over jezelf en je leven;

Je start hiermee een innerlijk helingsproces dat zich onbewust zal voortzetten tot het is afgerond;
Je levensenergie gaat vrijer stromen wat positief doorwerkt in alle facetten van je leven.

De Journey is geschikt voor iedereen die op de een of andere manier, fysiek of mentaal, is vastgelopen en openstaat voor een oplossing van binnenuit. Het is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 6 jaar. Zonder de essentie van de methode aan te tasten wordt het proces aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de client zodat het maximale effect bereikt kan worden.

De Helende Reis kan ingezet worden bij alle soorten lichamelijke en psychische klachten en zorgt voor een sterke impuls in je persoonlijke ontwikkeling. De Helende Reis kan goed gecombineerd worden met andere reguliere, alternatieve en complementaire behandelmethodes. Zij ondersteunt en bevordert het natuurlijke genezingsproces en maakt dat je vanuit een grotere innerlijke vrijheid vorm kunt gaan geven aan je toekomst.

De Helende Reis is een bijzonder krachtige manier om negatieve, belemmerende en/of ziekmakende informatie uit de cellen te verwijderen. Deze informatie is meestal onbewust aanwezig, maar bepaalt wel ons hele leven, met de bijbehorende conflicten, verstoringen en frustraties.

In de praktijk komt het erop neer dat we samen moeiteloos, laag voor laag, steeds dieper in het bewustzijn verzinken. Net zolang tot we de kern, de essentie van het bewustzijn bereikt hebben. Daarna vindt er een allesomvattend vergevingsproces plaats en zijn de cellen bevrijd van negatieve ballast.

Deze bevrijding voelt geweldig en brengt meteen al een holistisch genezingsproces op gang! Nogmaals, het gaat vanzelf en je hoeft er niets voor te kunnen of te doen. Het werkt in principe bij iedereen. Bij de Helende Reis vindt er genezing en heling plaats op het diepste niveau, dat is op cellulair niveau en in de kern van het bewustzijn. De resultaten zijn opzienbarend en veelal blijvend.