Holistische benadering

Malva Therapie betekent een holistische benadering van klachten en ziektes die behandeld worden middels de energiesystemen van het menselijk lichaam te weten de aura, chakra’s en meridianen. Dus een natuurlijke geneeswijze waarbij energie wordt overgedragen aan de cliënt. Daarbij krijgt het stoffelijke lichaam ook de nodige aandacht door het geven van massage.

Diagnose

Het is alom bekend dat massages een heilzame werking hebben. Maar een Malva Therapeut is geschoold in massages die veel verder doorwerken dan alleen uw stoffelijke lichaam. Ze oefenen invloed uit op lichaam, geest en de ziel die u bent.
Een Malva Therapeut diagnosticeert afhankelijk van de klacht : klachtgericht, psychosociaal, psychisch of differentiaal. Maar ook zal vanuit een ontwikkeld gevoel en opgedane kennis veelal de oorzaak van een klacht benoemd kunnen worden.

Behandeing

In overleg met de cliënt wordt voor de meest passende behandelingmethoden gekozen en er zal samen met de cliënt een behandelplan en behandeldoel opgesteld worden.
Malva Therapie is meer dan het behandelen van een enkelvoudige klacht. Het omvat het in balans brengen van lichaam, ziel en geest en zal daardoor iets toevoegen aan het bewustzijn.

Massages

Veelal gaat aan een chakrabehandeling een ontspanningsmassage vooraf. Want bij een lichaam dat teveel spanning in zich heeft en ‘verkrampt’ is, zal het moeilijker zijn om energie toe te voegen. Afhankelijk van de klacht zal een Malva Therapeut kiezen voor een lichaamsmassage, een dieptemassage of een ethermassage en maakt daarbij meestal gebruik van etherische oliën.

Meridiaanbehandeling

Sommige klachten vragen om een meridiaanbehandeling. Meridianen zijn energiebanen die zorgen voor transport van energie en staan in verbinding met onze organen. Zo zal een disfunctie van een bepaald orgaan merkbaar kunnen zijn in andere delen van het lichaam, waardoor andere klachten kunnen optreden of juist verwijzen naar.
De controlemeridiaan is van alle meridianen wel de meest bijzondere . Deze heeft een eigen bewustzijn en alle andere meridianen worden hierdoor beïnvloed. Veelal zal een Malva Therapeut dan ook niet nalaten om de energiestroming van deze meridiaan te activeren, zodat een balans ontstaat in alle andere meridianen.