Neuro Stress Release, of NSR, is een unieke en relatief nieuwe techniek, die iedereen in staat stelt om pijn te behandelen op welk niveau dan ook; fysiek, emotioneel, of mentaal. NSR gebruikt kinesiologie, een techniek die verschil in spierspanning meet, om lichamelijke/ geestelijke incongruentie aan de oppervlakte te brengen.

De onderliggende filosofie is, dat onze emotionele problemen worden veroorzaakt door een verstoring in de energiestroom in ons lichaam, telkens als er iets gebeurt dat een oude negatieve herinnering oproept. Een zogenaamde “trigger”.

In onze hersenen worden alle ervaringen opgeslagen om een beeld van de wereld te maken. Zo leren wij van onze ervaringen. Alle herinneringen roepen associaties op, zowel positief als negatief, met daarbij behorende emoties. Als een negatieve ervaring wordt opgeroepen komt ook de negatieve emotie mee en veroorzaakt niet alleen stress in het lichaam en de geest.

Maar ook op chemisch niveau kunnen veranderingen in het lichaam worden gemeten. NSR spoort met kinesiologie de oorzaak op en brengt deze in het bewustzijn. Vervolgens wordt het probleem met behulp van de NSR oogtechniek geëlimineerd.

Deze oogtechniek vindt zijn oorsprong in de NOT (Neural Organisation Therapy) van Dr. Carl Ferari, een Amerikaanse chiropractor die gebruikt maakte van kinesiologie om emotionele problemen in de wervelkolom te traceren. Hij ontdekte dat je actief gebruik kon maken van de oogzenuw om via de thalamus de in de hersenen opgeslagen informatie te bewerken.

De thalamus is een orgaan in de hersenen waar alle boodschappen die je via de zintuigen ontvangt worden georganiseerd en bewerkt. Het op een specifieke manier stimuleren van de oogbol neutraliseert belemmerende patronen, programma’s, energieën en emoties en herstelt de natuurlijke balans.

Peter O’Neill, leerling van Dr. Carl Ferari, ontwikkelde NSR als een techniek dat iedereen zou kunnen toepassen om in het dagelijkse leven de eigen balans te herstellen. Energie beweegt door het lichaam en NSR spreekt het hele energiesysteem aan op alle niveaus, waar het probleem zich ook onder mag verschuilen.

Liever dan afhankelijk te zijn van de therapeut kan iedereen deze techniek leren en zelf gebruiken. Dit brengt de cliënt in zijn kracht door zelf direct aan het probleem te kunnen werken. En het verbetert het resultaat van behandelingen, omdat de cliënt dagelijks zelf actief kan zijn en zich niet hoeft te beperken tot wekelijkse behandelingen.

Als je regelmatig NSR gebruikt zul je steeds meer lading van herinneringen afhalen en het vermogen om anders te reageren terugwinnen. We hebben altijd deze keuze gehad. Maar wat we vaak ervaren is de kracht van negatief geladen energievelden, die er voor zorgen dat het voelt alsof emoties ons overkomen en we er geen zeggenschap in hebben.

Als we de kracht en de integriteit van deze negatief geladen energievelden verminderen, zullen we snel enige controle en keuze herkrijgen in hoe wij ons voelen in relatie tot wat we in ons leven op welk moment dan ook ervaren. Ook voor problemen op het gebied van prestaties, gemotiveerd zijn en blijven, en het behalen van doelstellingen biedt NSR een doeltreffende aanpak.