De naam is samengesteld uit Neurologie, Psychologie en chirurgie. Neuro verwijst naar het zenuwstelsel, waarop de behandeling is gericht. Psy staat voor het psychotherapeutische gedeelte van de behandeling. Rurgie verwijst ernaar dat de positieve effecten van de behandeling direct waarneembaar zijn, net als bij chirurgie.

Neuropsyrurgie is de wetenschap van lichaam en ziel. Neuropsyrurgie werkt in op de communicatie tussen lichaam en ziel en herstelt deze communicatie, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Daarom is het toepassingsgebied bij uitstek het terrein van de psychosomatische klachten.

Minimaal 70 % van onze klachten en ziektebeelden zijn van psychosomatische aard blijkt uit medische publicaties. Veel van zulke aandoeningen kunnen met behulp van Neuropsyrurgie effectief genezen worden. De oorzaak van de klachten bevindt zich meestal op onbewust niveau. Neuropsyrurgie is erop gericht dergelijke onbewuste oorzaken bewust te maken.

Neuropsyrurgie werd ontdekt in 1979 en ontwikkeld door Agnes van Enkhuizen. Zij baseerde Neuropsyrurgie op 20 jaar onderzoek. Ze ontwikkelde een meetmethode, Neurokonditie-meter®. Dit meet vegetatieve functies, waardoor de effecten van de geneesmethode Neuropsyrurgie zichtbaar gemaakt kunnen worden. Velen van ons hebben last van lichamelijke klachten zoals, slapeloosheid, hoofdpijn en nek- schouderklachten.

Klachten die vaak psychische spanningen als oorzaak hebben. Anderen kampen weer met psychische klachten, zoals relatieproblemen, faalangst, depressies, besluiteloosheid of het gevoel dat je vast zit in je leven. Neuropsyrurgie blijkt daartoe een zeer effectieve geneesmethode voor zowel volwassenen als kinderen.

Neuropsyrurgie wordt al vele jaren toegepast. De methode is gebaseerd op inzicht in oorzaak en gevolg van klachten en op herstel van het zelfgenezend vermogen, waarmee ieder mens is toegerust. De psychotherapeutische methodieken van Neuropsyrurgie zijn zeer geschikt voor mensen die op een kruispunt in hun leven staan, niet weten wat ze willen, steeds dezelfde problemen tegenkomen of het doel van hun leven willen begrijpen.

Het unieke, wat de Neuropsyrurg te bieden heeft, is een doeltreffend psychotherapeutisch systeem gekoppeld aan een praktische lichamelijke behandeling. Bovenal is Neuropsyrurgie® uniek, omdat observatietechnieken en meetapparatuur in staat stellen stress te diagnosticeren en te meten, zelfs reeds voordat de situatie tot waarneembare klachten bij de cliënt heeft geleid.

Hierdoor kan Neuropsyrurgie® daadwerkelijk en tijdig preventief tegen de ontwikkeling van klachten worden aangewend en vindt uiteraard ook curatief zijn effectieve toepassing. Er wordt bij Neuropsyrurgie niet met medicijnen behandeld. Neuropsyrurgie is erkend door de Nederlandse zorgverzekeraars.