Je stelt jezelf een doel en na een paar weken concludeer je dat er niets van je doel terecht is gekomen en je valt gewoon weer terug in je oude (veilige) patronen. Hoe komt dit nu, want je wilde het toch zo graag. Sabotages zijn menselijk en iedereen heeft er last van.

Ieder mens heeft een onbewuste, waarin al onze aangeleerde gedragspatronen, onverwerkte emoties en trauma’s, onze geloofsovertuigingen en ons zelfbeeld zijn opgeslagen. Ons onbewuste is niet 100% op één lijn met dat wat we doen en willen.

Als gevolg daarvan zal je onbewuste niet meewerken om dat doel te behalen dat je bewust wel wilt. Je zult dus merken dat dit je heel veel energie kost. Om je doel wel te bereiken zonder al te veel strijd zul je moeten werken aan je sabotages. Een Preventieve Mind & Body Coach® is een professionele coach die een ander kan coachen op het gebied van stressmanagement, problemen met gezondheid, sportprestaties, creativiteit, concentratie stoornissen, burn-out en alles dat te maken heeft met je beter te voelen.

Met deze coach kun je werken aan het doorbreken van blokkades en sabotages. Je zult je aangenamer voelen, meer zelfvertrouwen ervaren en je leert je doelen zonder overbodig veel energie bereiken. Het belangrijkste is dat jij samen met een Preventieve Mind & Body Coach je doel helder en duidelijk leert formuleren.

Wat is je doel, wat is je situatie en wat zijn jouw sabotages. Deze diagnose wordt door middel van spiertesten door je coach gesteld, dit is een manier om met je onbewuste te communiceren. De kracht van Mind & Body Coach is dat je onbewuste wordt aangesproken door middel van spiertesten: je wordt getest op welke wijze je onbewuste jou saboteert en hierdoor kom je snel en eenvoudig tot de kern wat je onbewust tegenhoudt.

Vaak zijn dit onverwerkte emoties, vastgeroeste, oude overtuigingen en overgenomen gedragspatronen van ouders, opvoeders en sociale omgeving. Vervolgens wordt er getest op welke wijze je deze emoties, patronen en overtuigingen kunt loslaten.

Je zult meer inzichten krijgen in je eigen processen, zoals waarom je af en toe vastloopt, wat je valkuilen zijn en waarom je van tijd tot tijd bepaalde patronen aanneemt. Een sessie duurt ongeveer één à anderhalf uur.
De belangrijkste methoden die een Preventieve Mind & Body Coach zal gebruiken zijn:

• Emotioneel Evenwicht (EE)
Een methode die werkt met acupressuurpunten in combinatie met affirmaties. Door acupressuurpunten te masseren die corresponderen met vastzittende emoties, komt de energie (de emotie) weer vrij, waardoor het gedrag verandert

• Schaduw Integratie techniek (IST)
Een zeer praktische methode, waarbij gedragpatronen, denkwijzen en overtuigingen blootgelegd en veranderd worden door middel van communicatie, taal en houding;

• Chakra Balancing Technieken (CBT)
Om achter je lessen en processen te komen en visualisaties en meditaties. Gedrag ontstaat door emoties. Je kan dit vergelijken met een ui, de basisemotie die nooit verwerkt is, is de kern van de ui. Daaromheen zitten verschillende lagen van emoties, die veroorzaakt zijn omdat de primaire emotie niet goed verwerkt is. Door middel van de CBT, visualisaties of meditaties word je naar die kern geleid, zodat je de primaire emotie kunt verwerken en loslaten en waardoor jouw energiesysteem zich herstelt en balans ontstaat.

• Neuro Linguïstische Programmeren (NLP)
Diverse methodes zoals het in kaart brengen van de huidige situatie naar een gewenste situatie. Op de weg daarheen kom je natuurlijk voldoende hindernissen tegen, met behulp van NLP brengt een Preventieve MBC coach samen met jou mogelijke hulpbronnen in kaart en geïntegreerd deze lichamelijk. Hierdoor leer je hoe je later deze hulpbronnen zelf kunt gebruiken en eenvoudiger en sneller je doel kunt bereiken door middel van logische niveaus vanuit de NLP methode.

Doel van de coachingstrajecten is om jou in korte tijd praktische methodes aan te leren om balans in je eigen leven te creëren, emoties te verwerken, stress te laten verdwijnen en de gezondheid te bevorderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technieken uit onder meer Emotioneel Evenwicht, Omega, NEI en NLP.

Mensen met burnout klachten, stress krijgen hier gerichte coaching. De trajecten zijn kort en hebben tot doel dat de cliënt zelf in korte tijd methodes aanleert om gezond, vitaal en emotioneel in balans te zijn.