Doel van Rebalancing

Het doel van Rebalancing is dat Rebalancing het lichaam neemt als ingang, omdat al je ervaringen, vooral degenen die je nog niet verwerkt hebt, ergens in je lichaam opgeslagen liggen.

Hoe werkt Rebalancing?

In Rebalancing wordt er gewerkt met verschillende vormen van massage die variëren van licht en speels tot diepe weefsel massage. De rebalancer zoekt naar de juiste manier van aanraking, zonder over jouw grenzen heen te gaan. Naast de massages wordt er ook gewerkt met lichaamsoefeningen, de ademhaling en verschillende gespreks-en meditatietechnieken. Tijdens de sessie ben je gekleed in soepele kleding.

Voor welke klachten is Rebalancing geschikt?

Als je niet meer zo lekker in je vel zit en als je lichaam allerlei vage kwaaltjes of spanningen vertoont. Of misschien ben je maar amper bewust van wat je lichaam je te zeggen heeft. Ook een gevoel van onbehagen, het “is dit nou alles” gevoel.

Waarop is Rebalancing gebaseerd?

Rebalancing is gebaseerd op de theorie dat in je lichaam de wijsheid besloten ligt om vastgezette ervaringen op te laten lossen en ruimte te geven aan de kwaliteiten die daar weer onder liggen. Het bewust contact maken met de lichamelijke aspecten ervan werkt veel directer dan het erover praten.

Wat is er zo kenmerkend aan Rebalancing?

Rebalancing neemt het lichaam als ingang, omdat al je ervaringen, vooral degenen die je nog niet verwerkt hebt, ergens in je lichaam opgeslagen liggen. De rebalancer zoekt naar de juiste manier van aanraking, zonder over jouw grenzen heen te gaan. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke combinatie van massage en grepen, helemaal afgestemd aan jouw behoefte op dat moment. Tijdens de sessies werk je actief mee om lichamelijke spanningen kwijt te raken, zodat emoties verwerkt kunnen worden.

Wat kost Rebalancing?

Rebalancing valt onder de alternatieve therapieën. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tarieven die de therapeut hanteert. Meestal zijn de therapeuten lid van een beroepsvereniging, die vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door je aanvullende verzekering.