In onze westerse samenleving ligt de nadruk erg op denken en weten. Vaak zijn we vervreemd geraakt van ons lichaam en van onszelf. En zijn we verleerd om nog duidelijk te voelen wie we zijn en wat we willen. Rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk, die het lichaam als ingang neemt om uiteindelijk je kern (dat wat we werkelijk zijn) weer meer bewust een plaats te geven in je leven. Rebalancing neemt het lichaam als ingang, omdat al je ervaringen, vooral degenen die je nog niet verwerkt hebt, ergens in je lichaam opgeslagen liggen.

In je lichaam ligt ook de wijsheid besloten om deze vastgezette ervaringen op te laten lossen en ruimte te geven aan de kwaliteiten die daar weer onder liggen. Het bewust contact maken met de lichamelijke aspecten ervan werkt veel directer dan het erover praten.

Wanneer je kijkt naar jonge kinderen zie je vaak dat die het vermogen hebben om te stralen en om totaal te zijn in hun reacties. Als ze blij zijn, dan zijn ze helemaal blij en als ze boos zijn, dan zijn ze ook helemaal boos. In wezen hebben we allemaal nog dat vermogen, maar in de loop van ons leven hebben we allemaal heel goede redenen gehad om ons hier stukje bij beetje bij voor af te sluiten.

Zo passen we ons aan, aan de wereld om ons heen, maar verliezen we steeds meer contact met onze kern. Dit kan erin resulteren dat je op den duur niet meer zo lekker in je vel zit en dat je lichaam allerlei vage kwaaltjes of spanningen vertoont.

Of misschien ben je maar amper bewust van wat je lichaam je te zeggen heeft. Ook kan er een gevoel van onbehagen ontstaan, het “is dit nou alles” gevoel. In Rebalancing wordt er gewerkt met verschillende vormen van massage die variëren van licht en speels tot diepe weefsel massage.

De rebalancer zoekt naar de juiste manier van aanraking, zonder over jouw grenzen heen te gaan. Naast de massages wordt er ook gewerkt met lichaamsoefeningen, de ademhaling en verschillende gespreks-en meditatietechnieken. Maar welke vorm of techniek ook gekozen wordt in een sessie, een kwaliteit van aandachtig bewustzijn van de rebalancer is altijd aanwezig.

Dit om het voor jou als cliënt ook makkelijker te maken om je bewustzijn te brengen naar die plekken waar aandacht aan besteed wordt. Dit bewust zijn is van belang om jezelf echt te leren kennen en om er voor te zorgen dat wat je bereikt in een sessie ook kan integreren in je leven.

Het lichaamswerk en massages helpen je lichaam om te ontspannen. Je denken zal stiller worden en in die ontspanning kan je makkelijker in contact komen met je kern. Onderweg kom je allerlei spanningen tegen die je hebt opgebouwd juist om je meer af te sluiten van diezelfde kern.

Door die spanningen bewust te gaan ervaren en aandacht te besteden aan het ‘verhaal’ dat die spanningen je te vertellen hebben, ontstaat er ruimte voor jouw kern om zich weer te ontvouwen. Rebalancing kan ertoe leiden dat je meer waardering voelt voor jezelf, waardoor je meer kunt genieten. Verder zorgt rebalancing voor een diepe ontspanning in je lichaam en werkt het als een rustpunt in de stroom van gedachten, gevoelens en ervaringen. Het verzacht en versoepelt de spieren.

Na een sessie voel je je vrijer, lichter en weer een beetje nieuw. Een sessie duurt anderhalf uur. Na enkele keren ga je geleidelijk meer voelen, en toelaten wat er in je leeft.