Sculpturing massage is een massagetechniek die invloed heeft op onderhuidsvetweefsel en spiermassa. Het heeft 2 verschillende doelen.
- Massage voor vermindering van onderhuidsvetweefsel dat positieve effecten heeft bij celluliteproblemen
- Massage voor toename van spiermassa en daardoor toename van kracht.

Deze technieken zijn wetenschappelijk ontwikkeld en berusten op de processen, die in het lichaam onder invloed van hormonen plaatsvindt. Daarom spelen de cycli van maan en of menstruatie bijvoorbeeld een belangrijke rol. De ene periode is het lichaam beter in staat om spiermassa op te bouwen en een andere periode is het lichaam meer in vorm voor vermindering van vetweefsel. Er zal dus per client afzonderlijk een behandelschema opgesteld dienen te worden, gespecificeerd op zijn/haar persoonlijke situatie.

Zo hebben oestrogeen en progresteron invloed op cellulite. Dit is de welbekende sinaasappelhuid op billen en benen. Tegenwoordig is bijna iedere vrouw al vanaf jonge leeftijd ermee aangedaan. Door pilgebruik, en andere voedingspatronen is cellulite een probleem voor veel jonge vrouwen en daar heeft gewicht niets mee te maken. Want ook dunne meisjes en vrouwen zijn ermee belast.

Vermindering van onderhuidsvetweefsel berust op een combinatie van technieken, specifiek toegewijdt aan dat deel van het lichaam dat behandelt dient te worden. Het soort vet, of de mate van cellulite, spelen een belangrijke rol in de keuze van technieken.

Cellulite is een verstoring in het onderhuids vetweefsel waardoor het vocht dat zich tussen de vetcellen bevind wordt ingekapseld, doordat de fibroblasten niet goed meer functioneren. Sculpturing Massage is erop gericht om de functie van de fibroblasten te herstellen, zodat ze weer goed functioneren.

De ontwikkelaar van de methode is Andrey Grebennikov. De sculpturing massage heeft selectief effect op het onderhuidse vetweefsel om dit te verminderen en op de spieren om deze te ontwikkelen. De methode bestaat uit conventionele massage technieken met modificaties en nieuw ontwikkelde benaderingen. De ontwikkeling van de techniek heeft drie jaar geduurd en is geselecteerd uit 120 tot 150 massagetechnieken.

In 2001 heeft Andrey Grebennikov patent gekregen op zijn product. Het effect is blijvend voor meer dan een jaar, indien het voorgeschreven behandelingssysteem nauwkeurig gevolgd wordt. De massage voorziet in een significante vermindering van het onderhuids vetweefsel en van de aanwezige cellulite.

Gebruik van fysieke oefeningen, crèmes, gels, zeewier preparaten, enz. dragen bij aan een verhoogd effect van de massage van 30 – 35%. De methode geeft uitstekende resultaten in menselijke vormgeving.
Er is een eigen crème in ontwikkeling die specifiek voor deze methode geschikt is.
De behandeling is pijnloos en geeft je een goed resultaat.