Sensitieve Massage is een holistische massage die komt uit Frankrijk. Het zet het denken even helemaal stil, de spanning van de dag vloeit weg en maakt plaats voor een gevoel van kompleet zijn en welzijn. Afhankelijk van de wens van de client en van de setting kan deze massage puur ontspannend werken of ook therapeutisch.

Essentieel in deze massage is dat degene die gemasseerd wordt de ruimt krijgt te voelen hoe het met hem of haar is op verschillende niveaus: lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Het is mogelijk dat je in diepere lagen van je bewustzijn komt en op die manier weer contact maakt met wie je wezenlijk bent en hoe het met je is.

Deze vorm van masseren heeft een heel eigen techniek. De masseur laat tijdens het masseren het lichaam niet meer los. Hij masseert met handen en onderarmen en gebruikt warme olie. Het is bovendien een vrij langzame vorm van masseren. Hoe langzamer het gaat, des te beter kun je bij de aanraking blijven, en voelen wat die je doet.

Na de massage is er tijd om weer terug te komen naar de realiteit van de dag. Voor iedereen die eens heerlijk ontspannen gemasseerd wil worden en voor mensen die via het masseren willen werken aan een item dat speelt in hun leven: wie ben ik? wat wil ik? wat voel ik?