Thuiskomen bij jezelf. Sensitieve Ritme Massage is er wanneer je meer contact met je lichaam of gevoelswereld wilt ervaren of als ontspannend cadeau voor jezelf. Ook wanneer je terugkerende klachten ervaart zoals lusteloosheid, onrust, allergie, menstruatiepijn of voor spanningen in bijvoorbeeld nek of rug.
Het lichaam herbergt oplossingen.

Teveel op de schouders nemen, de nek te ver uitsteken, op de huid gezeten worden of juist lekker in je vel zitten. Ons lichaam spreekt, legt vast en herbergt oplossingen. Soms kunnen we veel op ons bordje krijgen. Het zou mooi zijn wanneer je nooit stress zou vasthouden. In ons dagelijks leven is dit echter niet gemakkelijk. Ook kunnen oude spanningen onze aandacht vragen.

Wat ons lichaam niet direct kan verwerken slaat het op als spierspanning. Wanneer we het langere tijd geen aandacht geven nemen we het met ons mee. De spanning krijgt dan kans om dieper door te dringen in spieren, bindweefsel en organen, waardoor we last krijgen van spierpijn, lusteloosheid, verdikking van de huid of ziekte. Sensitieve massage geeft je lichaam de aandacht en zorg die het verdient.

Tijdens de massage kan je weldadige ontspanning ervaren en serene rust. Het lichaam vindt de balans terug. Deze vorm van massage kent veel overeenkomsten met ‘Rebalancing’. Sensitieve Ritme Massage is gebaseerd op het zelfhelende vermogen van je lichaam. Bij het masseren wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ritmen zoals de ademhaling, de hartslag en de cranio-sacrale beweging. (beweging van het beenderengestel.)

Daarnaast zijn je organen in beweging. Je wordt gemasseerd op deze specifieke ritmen. Je lichaam herkent deze en kan op zachte wijze de balans hervinden. Waar een teveel aan spanning zit ontstaat ruimte.

Sensitieve Ritme Massage is een subtiele wijze van masseren, terwijl je binnen in je lichaam de aanraking intens voelt. Omdat het werkt met ritmen kan het zowel gekleed als ongekleed worden ontvangen. Op verzoek wordt, naast de behandeling van een klacht, naar de ten grondslag liggende oorzaak gezocht. Deze structurele aanpak biedt de mogelijkheid om zelf verandering aan te brengen. (voeding, houding, advies, thuisoefeningen, inzicht etc.) Dit vermindert de kans op nieuwe klachten en geeft handvatten om herhaling te voorkomen of een klacht te ontzien.

Sensitieve Ritme Massage is ontwikkelt op basis van jarenlange praktijkervaring met diverse vormen van massage en geneeskunst. Het kan gecombineerd worden met diverse andere vormen van massage of behandeling: Chinese geneeskunde, Tui Na, Shiatsu, Cranio sacrale beweging, Rebalancing, Reiki, houdingsleer en voedingsleer. Je kan tevens terecht voor ‘moxa’ warmte-behandelingen wanneer je kou in je lichaam vasthoud. De massage vindt plaats op een matras op de grond.