Wanneer we een traumatische gebeurtenis meemaken, dan kan een vitaal deel van onze essentie, van onze ziel, zich gaan afscheiden. We sluiten ons af om maar niet de hele lading van fysieke en emotionele pijn te hoeven voelen.

Soms kunnen we ook zielsverlies ervaren doordat we een deel van onze vitale essentie aan iemand anders hebben gegeven of toegestaan hebben dat iemand anders het heeft afgenomen.Dit kan gebeuren met de gedachte dat je iemand ermee helpt of dat iemand zich aan jou probeert vast te houden.

Soul Retrieval is het terughalen van die essentiële, vitale energie. Het is een oude sjamanistische methode om deze delen van de ziel weer in je leven te gaan integreren en haar weer eigen te maken. Dit proces heeft veel consequenties voor je leven. Angsten en ongezonde bindingen worden losgelaten wat er voor zorgt dat je leven een andere wending zal gaan krijgen.

Symptomen voor zielsverlies kunnen zijn;
• Chronische depressie
• Apathie, verdoofdheid, vermoeidheid, gebrek aan energie
• Een ongezonde verbinding met iemand, een ex-partner, of familielid
• Zwak immuunsysteem
• Gevoelens van leegte
• Het gevoel hebben dat je je leven van buitenaf bekijkt
• Moeite met ‘aarden’, goed in je lichaam zijn.
• Vergeetachtigheid
• Verslaving of destructief gedrag

Soul Retrieval is een sjamanistische healingmethode waarin de sjamaan door middel van trancereizen, de verloren vitale essentie van de ziel opspoort, lokaliseert en opnieuw integreert om weer heelheid en balans te kunnen ervaren in het dagelijkse leven. Een Soul Retrieval brengt de kwaliteiten en persoonlijke kracht terug die onze verloren ‘soulparts’ belichaamden.

Voorouder-werk
In onze lichamen dragen we de verhalen, ziekten, tragedies en het verdriet mee van onze voorouders.
Vaak zijn we ons niet bewust van hoe de energie van oude familie pijnen invloed heeft op hoe we denken en handelen in het dagelijkse leven.

Dit is waarom we zien hoe patronen van geweld, incest, verslaving, slechte gezondheid, etc. van generatie op generatie worden doorgegeven. Vanuit sjamanistisch perspectief gezien, worden deze eigenschappen of kenmerken gezien als energetische sporen in het lichtend energieveld.

Voor mensen met een traumatische familie geschiedenis is het meestal noodzakelijk voorouderwerk te doen om persoonlijke genezing te laten plaatsvinden.

Vooroudersporen kunnen zich manifesteren als ;
• een negatief gedachten patroon of emotie die je deelt met andere familieleden
• een specifiek vernietigend gedrag dat herkenbaar is in de familielijn
• Gezondheidsproblemen of ongevallen die als ‘thema’s’ verschijnen in de mannelijke of vrouwelijke lijn.

Voorouder- werk bestaat uit het verwijderen van deze sporen door het integreren van verschillende sjamanistische healing methodes. Hiervoor zijn meestal ook een aantal sessies nodig die bestaan uit o.a. illuminaties, extracties, Soul Retrieval en het loslaten van overleden familieleden. Dit werk helpt ons oude patronen te doorbreken zodat we onze weg in helderheid kunnen vervolgen en vrede kunnen hebben met onze familie geschiedenis.