Synergene massage is een zachte vorm van masseren (met olie), gericht op de energie van het lichaam. Het is een werkmethode, waarbij de intuïtieve vermogens ten volle benut kunnen worden. Degene die masseert stemt zich af op de behoeften van de ander, voelbaar in haar/zijn handen.

Doel van een massage is het vrijmaken en ontwikkelen van energie die geblokkeerd of tekort is zodat het lichaam weer meer in zijn totaliteit kan functioneren. Erkennen van de ander zoals hij op ieder moment is, vormt hiervoor de basis. In principe omvat synergene massage het gehele energieverbruik. Van lichamelijk en emotioneel tot spiritueel. Dit maakt het tot een ideale methode om een heling van binnenuit te laten plaatsvinden.

Er kan gewerkt worden vanuit specifieke vragen of behoeften, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Als je dat antwoord kunt waarnemen, kunt voelen met je handen en je kunt met je handen weer “op dezelfde golflengte” reageren. Dan ontstaat er een gelijkwaardige wisselwerking waarin een nieuwe energie vorm krijgt. Dit is het synergene contact. Het begin van de transformatie.

Synergene massage transformeert en bouwt op. We nemen geen pijn en spanning weg; we gebruiken die energie. We zorgen voor voeding en draagvlak, zodat een verandering ook geïntegreerd kan worden. We zorgen voor een samenhang waarin de nieuwe energie optimale kansen krijgt om te worden opgenomen in het dagelijks functioneren.

En dat alles via onze handen, de waarneming van onze handen en het bewustzijn van wat we doen. Via de handen raken we het lichaam aan, het gevoel, het denken en de opvattingen die daarmee samenhangen, en de spirituele energie. Het is geen techniek die je toepast, maar een proces dat je vormgeeft. Het is een helingsproces.