TAT is een genezingsmethode. TAT werkt door vingers op een paar acupunctuurpunten te houden, een derde vinger ligt op het derde oog. De andere hand ligt op het achterhoofd. In deze houding ga je door de 7 stappen.

TAT is ontdekt door Tapas Flemming, destijds acupuncturiste die ook in de NAET getraind was. Ze merkte dat mensen met haar methode niet 25 uur van de stof waarvoor ze allergisch waren hoefde te onthouden en zelfs zich helemaal niet meer hoefde te onthouden van een stof.

Met de hand op het achterhoofd kon ook alle combinaties overslaan, wat dus ook forse tijdwinst was. In tegenstelling tot NAET, kan je TAT zelf doen zonder therapeut. Je kan problemen oplossen zonder dat je precies weet waar ze vandaan komen.

In stap 3 los je alle oorzaken op zonder ze eerst uit te pluizen. TAT is erg makkelijk te leren en zelf te doen. TAT is bruikbaar voor alles waar je EFT ook kan gebruiken, d.w.z. trauma, fobie, negatieve overtuigingen en bijv. lichamelijke klachten en uitermate geindiceerd voor allergieën.

TAT werkt regelmatig grondiger, dieper en sneller dan EFT. De systematiek en denkwijze is uitgebreider dan EFT. TAT werkt goed maar let wel dat bijv. een pijnlijke herinnering eerst sterker kan worden eer hij minder wordt. Dit in tegenstelling tot EFT.