Een goede therapeut vinden

Voor jou als hulpzoekende is het vaak al een hele stap dat je uiteindelijk de keus hebt gemaakt om een therapeut te zoeken. Voor het bereiken van je doel is het dan belangrijk dat je een goede therapeut vindt. Een therapeut die goed is opgeleid en die gespecialiseerd is in de therapie die voor jouw probleem de beste oplossing is. Daarnaast wil je een therapeut die enigszins aansluit bij jouw persoonlijkheid.

De bovenste therapeut uit het telefoonboek

Wat is er mis met de bovenste therapeut uit het telefoonbook? Waarschijnlijk niets, behalve dat je de keuze voor deze therapeut niet maakt op basis van bovengenoemde eisen. Zodra je deze therapeut opbelt spreek je waarschijnlijk een intakegesprek af. De therapeut hoort je probleem aan en zal vaak een oplossing zoeken in de therapie waarin deze therapeut gespecialiseerd is. Dit is niet altijd de beste oplossing voor je probleem. Je wilt een therapie en therapeut die jou het beste van je klachten en problemen kan helpen in zo’n kort mogelijke tijd. Het is dus beter eerst te kijken welke therapie het beste bij je past en daar dan vervolgens een geschikte therapeut voor te vinden.

Beroepsvereniging van therapeuten

Het verdient aanbeveling om voor een therapeut te kiezen die zich heeft aangesloten bij een beroepsvereniging voor therapeuten. Een therapeut die is aangemeld bij een beroepsvereniging heeft meestal een erkende opleiding genoten en ontvangt regelmatig bijscholing. Ook beschikt de beroepsvereniging in de meeste gevallen over een klachtencommissie die in geval van onenigheid kan bemiddelen tussen jou en therapeut.

Hulp bij het vinden van een therapeut

Omdat niet iedereen even goed in staat is zelfstandig een therapeut te vinden, kun je dit ook overlaten aan een ervaren psycholoog. Bijvoorbeeld bij Therapie-Advies word je op basis van je behoefte geholpen bij het vinden van een goede therapie en een bijbehorende therapeut die in jouw problematiek gespecialiseerd is.
Lees meer op Therapie-advies.nl!