Thaise massage is, zoals de meeste Aziatische methoden, een techniek om de mens het gehele lichaam te laten ervaren. Het is vergelijkbaar met acupressuur en Shiatsu, gecombineerd met strekoefeningen en Asanas uit de yoga. Het heeft de bijnaam “yoga voor luie mensen” gekregen.

Thaise massage maakt de cliënt fysiek sterker en harmoniseert de energie, zodat een nieuwe levenservaring het resultaat kan zijn. Thaise massage werkt in op de belangrijkste meridianen, ook wel energiebanen of Nadis genoemd, die zich in het gehele menselijk lichaam bevinden. Het harmoniseert het lichaam, verlicht blokkades en vermindert tekorten langs de energiebanen.

In tegenstelling tot traditionele Chinese geneeskunst, waarbij acupunctuur gebruikt wordt voor het manipuleren van drukpunten, worden bij Thaise massage deze punten gestimuleerd met een genezende aanraking.

De punten ontvangen daarom minder stress zodat levensenergie, of Prana, vrijelijk kan vloeien. Behalve invloed op de energie, heeft Thaise massage ook effect op het lichaam. Beginnend bij de voeten en langzaam naar boven werkend naar het hoofd, wordt het lichaam van de cliënt bewogen, losgemaakt en gestrekt.

Thaise massage combineert technieken die gewoonlijk apart in de westerse fysiotherapie gevonden worden, zoals Trigger Point-behandelingen, myofasciale technieken, manuële therapie enzovoort. De combinatie van energetische en fysieke aspecten maakt Thaise massage net zo uniek als z’ n effecten. Thaise massage is een geschenk voor het lichaam, de spraak (energie) en de geest (hart).

Thaise massage is een manier om ziekte te voorkomen. Het helpt blokkades te verhelpen voordat deze zich psychisch of fysiek manifesteren en het verbetert de lenigheid. Geblesseerde atleten, mensen met handicaps of mensen met stressklachten zijn een andere doelgroep. Eigenlijk kan iedereen profiteren van deze krachtige techniek.

Thaise massage wordt op de vloer uitgevoerd. Een sessie duurt normaal gesproken 1,5 uur. De volledig geklede cliënt ligt op een kussen of dunne matras. Een ingenieus systeem van bewegingen stelt de therapeut in staat zonder veel moeite de klant te manipuleren.

Iedere beweging is ontworpen om zowel de cliënt als de therapeut te ondersteunen. De massage wordt in stilte gegeven om de therapeut in staat te stellen de cliënt te begrijpen en de cliënt de kans te geven zich te concentreren en zichzelf te leren kennen zonder afleiding.

Zowel het geven als het ondergaan van Thaise massage is een meditatieve handeling. Traditionele Thaise Massage is een interactieve manipulatie van het lichaam, waarbij gebruik wordt gemaakt van passieve strekking en lichte druk op de energiebanen van het lichaam.

Deze manipulaties helpen het lichaam bij:
• flexibiliteit verhogen
• verbeteren van de bottenstructuur
• beter afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
• stimuleren van de interne organen
• de energie-balans van het lichaam