Heeft u het idee dat de spanning zich in uw lichaam vastzet? U het contact met uw lichaam kwijt bent? Misschien zit u tegen een burn out aan of heeft u last van chronische pijn. Dan is de Tragermethode een aanrader. Daar waar massage ophoudt, begint de wereld van Trager®.

Deze methode is ontwikkeld door dr. Milton Trager en draait om het loslaten van lichamelijke spanningen en gedachten er over. Het eerste deel van de behandeling bestaat uit mentaal gestuurde bewegingen. Trager noemt dit Mentastics® (mental gymnastics).

Wat heeft uw lichaam nodig aan beweging en hoe kan het nog lichter ? U leert zo uw bewegen en uw denken lichter te maken. Tijdens het tweede deel wordt uw lichaam op de massagetafel door zachte aanraking en beweging ertoe gebracht om vastgehouden spanningen en blokkades moeiteloos los te laten.

Uw spieren worden losser en uw gewrichten krijgen ruimte. U wordt weer maatjes met uw lichaam en krijgt inzicht in hoe u omgaat met spanning en fysieke klachten. Het effect van de behandeling is dat u zich soepeler en vrijer voelt. Bovendien wordt u energieker.

Het prettige van deze methode is dat u deze ontspannende ervaring weer in uw herinnering kunt oproepen. Waardoor u deze opnieuw kunt beleven, wanneer u wilt. Ook voor mensen met allerlei spierklachten en – afwijkingen en zelfs mensen met polio, MS en astma zal een behandeling allerlei positieve resultaten geven waaronder een grotere bewegingsvrijheid.