Trance Coaching is een combinatie van elementen uit de hypnose, aangevuld met NLP en andere Coaching technieken. Veel mensen hebben negatief bekrachtigende geloofsovertuigingen die ziekmakend zijn. Met behulp van Trance Coaching kun je bij jezelf sneller veranderingen realiseren en dieper tot de kern komen.

Komen bij wie je echt bent. Het bewuste deel van jouw Mind is te vergelijken met het topje van de ijsberg. Dat is zo’n 10-12,5% van het totaal, het grootste deel is onder water en dat is het onbewuste. Kun jij je nu voor stellen wat er gebeurt als het onbewuste niet meewerkt?In je bewuste bevindt zich je wilskracht. Je wilskracht is heel krachtig maar op het moment dat je verslapt, neemt je onbewuste het weer over en drijft de ijsberg de kant op die je niet wilt.

Je onbewuste (het deel van de ijsberg onder water) is het gedeelte dat werkelijk in controle is. Hier zitten al jouw herinneringen en alles wat je hebt meegemaakt, gehoord, gezien, gevoeld, opgeslagen in de kelders van je onbewuste. Alleen hebben we daar geen toegang toe. Ook je gevoel bevindt zich daar. In je onbewuste zijn ook al je emoties opgeslagen.

Hoe we ons voelen wordt grotendeels door ons onbewuste bepaald. In je onbewuste zitten ook je onbewuste gewoontes. Deze worden mede in stand gehouden door de vorming van synapsen. Je ingebakken gewoontes, je automatische piloot.

In je onbewuste zit ook je verbeelding, deze is zeer krachtig. Als je werkelijk iets helder en levendig voorstelt, heeft dit een onmiddellijk effect op je lichaam. Denk maar eens aan het water dat in je de mond loopt bij het denken aan iets dat je heel lekker vindt.

Je onbewuste heeft als doel je te beschermen. Eén deel daarvan is je zogenaamde kritische mind, het deel van je onbewuste dat an nature heel sceptisch, cynisch en veroordelend is en laat dus niets zomaar door. Je geloofsovertuigingen, je zelfbeeld en eigenwaarde, je survival mind: angst en je autonome zenuwstelsel maken allemaal deel uit van je onbewuste.

Wat we gaan doen in Trance Coaching is al alle delen te laten samenwerken om datgene wat je werkelijk wilt in je leven, jouw gewenste resultaten en doelen, moeiteloos te creëren en helemaal te integreren in jouw zijn. Tijdens Trance Coaching wordt je snel in een diepe ontspanning, in alpha staat gebracht en je onbewuste opent zich, voorbij de kritische Mind.

Tijdens Trance Coaching blijf je in alpha. Alpha is het gebied waarin je het best geneest. Willen we iets veranderen in ons leven, dan is het belangrijk dat de onbewuste delen die tegen zijn, gaan meewerken en begrijpen dat de bescherming niet meer werkt en jou zelfs tegenhoudt.

We willen nu dat alle delen met je meewerken om het beoogde resultaat of doel te behalen. Datgene wat jij wilt en wat je echt bent. Op die manier kun je negatieve kernovertuigingen, onbewuste belemmeringen, die je tegen houden om werkelijk gelukkig, gezond en succesvol te zijn in je leven doorbreken.

En dit kan dan snel worden omgezet naar een genezende identiteit, die elk helingsproces maximaal zal versnellen. Om zo meer uit je leven te halen. Er wordt gewerkt op het Bewuste en het Onbewuste deel van de Mind. Het is een nieuwe diepgaande en snelwerkende techniek. Trance Coaching is intenser en gaat vele malen dieper dan geleide meditaties en hypnose.