Sta je ècht open voor liefde en geluk? Loop je vast in bijvoorbeeld relaties of op je werk? Heb je moeite met dingen loslaten? The Work is géén therapie. The Work is een eenvoudige manier om jezelf te bevrijden van stress. Grondig onderzoek van je gedachten maakt de weg vrij om te zien waar je geluk zit en kan leiden tot spectaculaire veranderingen in je leven.

The Work bestaat uit 4 vragen en een omkering:
• Is het waar?
• Kun je absoluut weten dat het waar is?
• Hoe reageer je als je de gedachte gelooft?
• Wie zou je zijn zonder de gedachte?

Byron Katie is de schrijfster van o.a. de bestsellers “Vier vragen die je leven veranderen”, “Ik heb je liefde nodig, is dat waar?”. In haar ontwikkelde zich The Work toen zij op een dieptepunt in haar leven belandde in de jaren ’80. Sindsdien reist zij over de hele wereld om The Work aan te bieden aan duizenden mensen.

The Work is verhelderend bij spanningen op alle mogelijk denkbare gebieden in je leven. In een poging om onaangename gevoelens te veranderen zoeken we de oplossing vaak buiten onszelf door relaties, eten, roken, kopen etc. Dit geeft (soms) tijdelijk troost en omdat we niet naar de wortel van het gepieker kijken – de gedachte die het veroorzaakt – blijft het rotgevoel zich voordoen. En dan is er… The Work!

The Work gaat niet over slechte gewoontes afleren en het nu ‘goed’ gaan doen. Het gaat erom je te realiseren wat je al bent en wat je altijd al was, maar nu zonder masker. Deze zachte en speelse weg naar bewustwording brengt je dichter naar jezelf.

Je contact met anderen wordt oprechter, spontaner en vrijer. Een open hart is liefdevol contact. In de workshop leer je om je materiaal boven tafel te krijgen (welke gedachten zijn het nou die me stress geven) en hoe je de Vier Vragen en de Omkering toepast bij jezelf. Een verrassende workshop voor iedereen die de pot met goud in eigen boezem wil ontdekken!

De workshop is opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals toelichting van The Work/Byron Katie, oefeningen die behulpzaam zijn bij het ‘naar binnen gaan’, afgewisseld met het bekijken/beluisteren van sprekend beeld- en geluidsmateriaal.

The Work nodigt uit tot humor en speelsheid en dat is in het programma absoluut merkbaar. Iedereen kan zich inschrijven voor de workshop. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met The Work en als je al wel kennis hebt gemaakt kan het een verdieping zijn. Het kan erg leuk zijn om met vrienden en bekenden de workshop te volgen.